CLASSIC KRAV MAGA

TAKAISIN KRAV MAGAN JUURILLE

1990-luvulla joukko kouluttajia päätti lähteä omille poluilleen. (Osa ensimmäisen sukupolven ohjaajista oli siis jo perustanut aiemmin oman koulunsa). 1996 Imi ilmaisi toiveensa perustaaInternational Krav Maga Federation, IKMF:n.

IKMF:stä tuli pian suurin organisaatio, joka levitti Imin perintöä. Eyal Yanilov palveli puheenjohtajana ja pääkouluttajana. Mukaan liittyi Avi Moyal, Eli Ben-Ami ja Gaby Noah, jotka olivat Krav Magan johtavia kouluttajia maailmalla. Alusta asti IKMF järjestössä mukana oli myös Jyrki, joka perusti ensimmäisen, ei Israelilaisen IKMF:n osaston, Suomen Krav Maga liitto ry:n, jonka pääkouluttajana hän toimi v. 1996-2012. Myös Eyal Yanilov perusti v. 2010 oman Krav Maga Global (KMG) järjestön ja ohjaajat ympäri maailman olivat valinnan edessä. He joko jatkaisivat IKMF:ssä, KMG:ssä tai jatkaisivat täysin eri suuntaan.

Jyrki Saario toimi perustamansa Suomen Krav Maga liitto ry:n pääkouluttajana v. 1996-2012. Liitto edusti silloin ainoastaan IKMF järjestöä. Nykyisin se edustaa myös KMG järjestöä.

Imrich "Imi" Lichtenfeldin tavoitteena oli levittää Krav Magaa ympäri maailman. Hän kuoli vuonna 1998 88-vuotiaana, mutta hänen tavoitteensa ja työnsä jatkuu ympäri maailman. Jyrki Saario jatkaa Krav Magan opettamista ja lajin levittämistä Imin henkilökohtaisella siunauksella.
Vuonna 2008 Jyrki Saarion Defendo koulutuksessa Lahdessa Jyrki tapasi Unkarilaisen Krav Maga expertin Laszlo Tothin ja muutamaa kuukautta myöhemmin Varsovassa Puolalaisen Krav Maga expertin Istvan Nagyn. Neljän vuoden yhteistyön jälkeen he päättivät perustaa Classic Krav Maga -tyylin, johon liittyi mukaan useita seuroja niin Suomesta, kuin kansainvälisestikin. Seurat halusivat takaisin siihen aitoon ja alkuperäiseen Krav Magaan, jossa täyttyvät mainospuheissakin esiintyvät perusehdot: Nopeasti opittava, äärimmäisen tehokas ja kaikille sopiva itsepuolustus- ja lähitaistelumenetelmä.

Classic Krav Magaa voi kuvata termein "Back to the roots". Tämä oli menetelmä joka yksinkertaisuudessaan Jyrkille Israelissa opetettiin. Lajin kulmakivet ovat yksinkertainen, erittäin tehokas ja helposti opittava menetelmä. Perustekniikoita lajissa on vain 65 kpl. Niitä hiotaan päättäväisesti siten että lopputuloksena on tekniikoiden automaatio.

Kymmenen vuotta myöhemmin Classic Krav Magaa voi harrastaa kymmenissä seuroissa muun muassa Suomessa, Puolassa, Unkarissa, Ruotsissa ja Tsekissä. Classic Krav Maga kansainvälinen kattojärjestö on Saario Academy. Kattojärjestö vastaa ohjaajien kouluttamisesta sekä kansainvälisien tapahtumien järjestämisestä. Suuria kansainvälisiä tapahtumia ovat Unkarin perinteinen kesäleiri Budapestissa, Puolan perinteinen kevätleiri Varsovassa ja Lahden kesäleiri sekä Tampereen kevätleiri. Kansainvälinen toiminta on kasvussa ja Suomalaiset lajin harrastajat ovat tervetulleita harjoittelemaan kaikissa Saario Academyn alaisissa seuroissa sekä Suomessa ja ulkomailla.

SaarioAcademy.com


Meillä treenataan Classic Krav Magaa Jyrki Saarion oppien mukaan.

Valmentajina Vesa Tuominen (Club Instructor), Jari Mäkipää (Club Instructor)

Ilmoittaudu mukaan! (ikäraja kurssille on 18v)